Home > januára 2014

januára 2014

CARMEX - balzam na pery v kelímku

sobota 25. januára 2014 Category : , , 0

Krásnu sobotu prajem všetkým, 

dnes si dáme "minirecenziu" na produkt, ktorý síce nie je v ponuke eshopu, ale som s ním natoľko spokojná, že som sa rozhodla Vám o ňom napísať. Ako je už z názvu jasné, ide o známy balzam americkej značky CARMEX, ktorý poznajú ľudia snáď na celom svete. Priznám sa, že ešte donedávna som túto značku vôbec nepoznala, dozvedela som sa o nej od známych českých blogeriek Karolíny (Plumfoolery) a Lucie (GetTheLouk). Nakoľko obe dievčatá balzam tejto značky chválili, rozhodla som sa ho vyskúšať aj ja a tak som hneď zalovila na ebay a objednala som ho.


Musím maximálne pochváliť predajcu, pretože balíček bol doma bleskovou rýchlosťou. Objednávala som 29. decembra a už 8. januára bol kelímok so zázračnou mastičkou v mojich rukách. Navyše ani cena nebola vysoká, poštovné bolo zdarma, takže celá investícia bola 3 eurá a niekoľko centov.

Balenie obsahuje 7,5 g mastičky, ktorá mi farbou i konzistenciou pripomína tzv. hojivý zázrak od firmy Oriflame. Vôňa tohto produktu od Carmexu je príjemne mentolová, a balzam má po nanesení na pery jemne chladivý účinok.

Keď píšem o zázračnej mastičke, nemyslím to obrazne. Pre mňa ide naozaj o zázrak, pretože po žiadnom balzame, ktorý som doteraz používala som nemala tak dlho pocit hydratovaných pier ako v tomto prípade. Dokonca som jeho účinky testovala aj na poškodenej a vysušenej pokožke v oblasti nosa a okolo pier (v dôsledku nádchy). Doteraz som neverila, že niečo dokáže pokožku tak rýchlo zregenerovať, po necelých dvoch dňoch opakovaného natierania už po šupinkách nebolo ani stopy :-).


Po tejto príjemnej skúsenosti si určite zaobstarám aj ďalšie, rada by som skúsila aj balenie v tube i klasickú tyčinku. Na trhu sú okrem tejto už spomínanej "originál" verzie aj varianty s rôznymi arómami, napr. čerešňová, jahodová..takže stále je čo skúšať. :-)

A čo Vy? Ktorý balzam je pre Vás ten naj? Prípadne máte skúsenosť s Carmexom, či už balzamom na pery, alebo inými produktami tejto značky?

Milani GLOW NATURAL Brush-On Liquid MakeUp vs. Rimmel MATCH PERFECTION

nedeľa 12. januára 2014 Category : , , , 4

Krásny nedeľu všetkým, 

dnes tu mám prvú avizovanú recenziu. Začíname makeupom značky Milani, konkrétne ide o GLOW NATURAL Brush-On Liquid MakeUp v najsvetlejšom odtieni Fair to Light.

Vzhľadom na to, že mojim cieľom, je priniesť Vám plnohodnotnú recenziu, ktorá Vám priblíži vlastnosti tohto produktu, rozhodla som sa túto recenziu poňať ako porovnanie s mojim obľúbeným a v blogosfére veľmi chváleným makeupom od Rimmelu Match Perfection v najsvetlejšom odtieni 100 Ivory. 

Aby bola recenzia čo najviac prehľadná, makeupy budem hodnotiť z hľadiska 7 faktorov, ktorými sú balenie, odtieň, konzistencia, vôňa, krytie,výdrž, cena.


1. BALENIE
Milani Glow Natural Makeup - balenie tohto makeupu ma veľmi neoslovilo, je plastové, na konci so štetcom, ktorý je určený na nanášanie. Tento štetec som vyskúšala, aby som zistila ako plní svoju funkciu, priznám sa, že som bola sklamaná,  nanášanie dlho trvá a na tvári ostávajú čiary, takže naďalej ostávam verná svojmu Flat Top Kabuki. Výhodu tohto balenia vidím v tom, že v prípade ak ste tak "šikovný" ako ja, a tiež Vám všetko padá z rúk, tak sa nemusíte báť, že ho rozbijete. :-)


Rimmel Match Perfection - balenie je klasické, ako sme zvyknutí pri makeupoch od Rimmelu - sklenená fľaštička s pumpičkou.


2. ODTIEŇ
Match perfection je skvelý pre tie, ktoré majú ružový podtón pleti a v najsvetlejšom odtieni (existuje ešte svetlejší, žiaľ v našich drogériách ho nenájdete) by mohol byť fajn aj pre bleduľky.
Glow Natural Makeup je vhodný skôr pre ľudí, ktorých pleť je dožlta. Myslím, že aj tento najsvetlejší odtieň bude na bleduľky príliš tmavý. Moja pleť je svetlá no nie porcelánovo biela, preto keď ho dobre rozotriem tak mi odtieň relatívne sadne.

hore Rimmel Match Perfection, pod ním Glow Natural od Milani

3. KONZISTENCIA
Rimmel Match Perfection - tento makeup je pomerne riedky, čo však zaručuje jeho perfektné nanášanie a ľahké roztieranie
Milani Glow Natural MakeUp - je hustejší ako Match Perfection, avšak tento rozdiel nie je pri roztieraní takmer vôbec badateľný a rovnako dobre sa s ním pracuje, pekne splynie s pleťou.

hore Rimmel Match Perfection, pod ním Glow Natural od Milani

4. VÔŇA
Milani Glow Natural MakeUp - vôňa tohto makeupu je veľmi zvláštna, priznám sa, že pre mňa nie veľmi príjemná, taká kyslastá,  po nanesení na tvár sa však našťastie stratí a potom ju už vôbec necítiť. 
Rimmel Match Perfection - v tomto bode je pre mňa tento makeup víťazom, veľmi sa mi páči jeho vôňa, avšak pre ľudí, ktorým vôňa makeupu vadí to môže byť problém, pretože je cítiť aj po nanesení na pleť.

5. KRYTIE
Krytie týchto dvoch makeupov hodnotím ako stredné, mne osobne sa zdá, že Glow Natural Makeup od Milani kryje o trochu lepšie ako Rimmel Match Perfection. 


hore Rimmel Match Perfection, pod ním Glow Natural od Milani

6. VÝDRŽ
Na začiatok hodnotenia v tomto bode je asi dôležité poznamenať, že ja mám pleť zmiešanú, čiže mám mastnú T-zónu. Oba makeupy po zapudrovaní krásne držia, ale aj v tomto bode sa mi zdá byť výdrž o kúsok lepšia pri makeupe od Milani. Ani jeden z makeupov nevysušuje. 

7. CENA
Pri hodnotení ceny sa Glow Natural od Milani dostáva do značnej nevýhody, pretože pri zohľadnení pomeru cena a objem balenia je o dosť drahší ako Rimmel Match Perfection, a verte mi, cena nie je dôsledkom mojej chamtivosti. :D 
Pri objeme 12 ml je cena tohto makeupu 7,50 € zatiaľ čo Match Perfection má objem až 30 ml a jeho cena je 7,99 €.

A aký je záver? Oba makeupy sú naozaj veľmi dobré a určite stoja za vyskúšanie. Ak patríte k ľuďom so žltým podtónom pleti, hľadáte makeup, ktorý pomerne dobre kryje, ale nerobí masku na pleti myslím, že Vám Glow Natural Brush-on Liquid Makeup od Milani bude vyhovovať.  Ale ak hľadáte makeup s podtónom do ružova, tak v tomto prípade by ste boli sklamaní, preto radšej siahnite po niečom inom, napr. po spomínanom Match Perfection. :-) 



Všetky fotky, videá i články sú chránené autorským právom a nemôžu byť použité bez súhlasu autora. . Používa službu Blogger.